Melkoinen matka

Marraskuussa 2016 alkanut matka suomalaisen menestyksen menneisyyteen lähestyy loppuaan. Viimeiset tekstit on toimitettu kielentarkastukseen ja kääntäjälle joten päätoimittajakin voi vähitellen hengittää vapaammin. Urakka on tuntunut ajoittain isolta aikataulun painaessa päälle, ja tästä on saanut kärsiä muun muassa tämä blogi. Onneksi ympärillä on jatkuvasti ollut osaavia toimittajia, asiantuntijoita sekä muita apureita ja tiimityöllä tämäkin projekti on saatu hienosti maalisuoralle. Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 julkaistava juhlateos tulee olemaan upea.

Juhlateoksen tekstejä kootessani olen päässyt kurkistamaan monen yrityksen ja organisaation menneisyyteen. Kirjan sivuille kirjoitetut tarinat ovat valitettavasti vain raapaisuja näistä huikeista menestystarinoista, sillä niille varattu tila oli rajallinen. Www.menestyksen100vuotta.fi -sivustolle on onneksi mahdollista koota kaikki se ylimääräinen tieto, mikä ei juhlateokseen mahtunut. Niinpä verkkosivulle tulee syksyn mittaan tipahtelemaan erilaisia lyhyitä tarinoita ja tietoiskuja kirjassa esiteltävistä organisaatioista. Mukaan mahtuu kaikkea huumorin ja draaman väliltä.

Ennen kirjan saattelemista painokoneiden syövereihin haluan tämän blogitekstin kautta kiittää kaikkia projektiin osallistuneita ja sen mahdollistaneita yrityksiä, organisaatioita ja ennen kaikkea ihmisiä. Koko työryhmän puolesta olen kiitollinen kaikille niille haastatelluille henkilöille, jotka raivasivat kalenteriinsa tilaa haastattelua varten. Yhtä lailla kiitoksen ansaitsevat he, jotka uurastivat kuvien metsästyksen ja tekstien kommentoinnin parissa. Tämä teos on todellinen yhteistyön tulos.

-Antti Kekola, päätoimittaja

Takaisin