Laadukas kirja, poikkeuksellinen idea

Suomi – 100 menestyksen vuotta -juhlakirjan sivuja on valmistunut hyvään tahtiin, ja niitä on ilo katsella. Laadukkaan jäljen eteen ovat työskennelleet useat alansa ammattilaiset, kuten teräväkynäiset toimittajat, tarkkasilmäinen kielenhuoltaja, ammattitaitoiset taittaja ja painaja sekä mahtavat kustannusalan moniottelijat. Tähän ei kuitenkaan oltaisi päästy ilman loistavaa myyntitiimiämme, joka on saanut Suomea komeasti edustavat brändit innostuneina mukaan kirjaprojektiin.

Projektissa kuin projektissa asiakassuhteita hoitavien myyjien rooli on suuri ja ensimmäinen kohtaaminen asiakkaan kanssa kriittinen. Myyntitiimimme ansaitseekin oman puheenvuoronsa, joten haastattelimme myyntitykkejämme Mikaelia ja Ristoa.

– Myynnillisesti kyseessä on loistava projekti. Kirjan rakenne on hieno, ja moni toteaa, että tämä on loistava idea. Oikeastaan harmittaa, ettei voi ottaa kaikkia halukkaita mukaan kirjaan, myyntitiimistä kerrotaan.

Haastavin hetki on ensimmäinen puhelu kirjaan kaavaillulle yhteistyökumppanille. Aikaa kuluu henkilöiden tavoitteluun ja vastaan tulee monen sävyisiä reaktioita. Nopeassa puhelinkeskustelussa haasteena on saada ajatus kirjan ideasta välittymään oikealla tavalla.

– Kun tapaaminen saadaan sovittua, homma muuttuu helpommaksi. Paikan päällä projektia esitellessä pääsee näyttämään aiempia töitämme, esimerkiksi Sauna-kirjaa tai Themes of Finlandia. 100 menestyksen vuotta -juhlateoksesta tehdään vielä huikeampi juttu ja myös asiakkaat ymmärtävät, että jotain aika erityistä on tulossa.

Joskus myyjät kohtaavat toimijoita, jotka eivät puhelimessa ole aivan täysin ymmärtäneet, mistä on kysymys.

– Kun keskustellaan kasvotusten kaikessa rauhassa, henkilöt pääsevät paremmin sisälle projektiin. Lähes samanaikaisesti yhteistyökumppani alkaa miettiä myös yrityksen tarinaa. Monesti innostus on niin kova, että he ryhtyvät kertomaan meille sitä tarinaa, joka pitäisi kertoa toimittajalle. Hauska huomata, miten innostus tarttuu!

– Lista yrityksistä, jotka ovat mukana, on tosi huikea. Moni toteaakin, että ”ei me voida jäädä tästä pois.” Joskus käy niin, että tietty vuosi on jo varattu eikä mukaan haluava yritys mahdu kirjaan. Silloin tietenkin harmittaa.

Hienoja toimijoita on jäänyt paljon pois myös sen takia, että yritys on perustettu ennen itsenäisyyttä. On käynyt niinkin, että aluksi vastahakoinen toimija on lyönyt luurin korvaan mutta lähtenyt myöhemmin mukaan, sillä kirjan formaatti on niin poikkeuksellinen.

– Uskomme, että kovasta nostatuksesta huolimattakin lopputulos onnistuu yllättämään!

Takaisin