Itäsuomalainen osaaminen vahvasti edustettuna

Suomalainen liiketoiminta on keskittynyt melko vahvasti pääkaupunkiseudulle. Myös 100 menestyksen vuotta -juhlateoksessa esiteltävistä yrityksistä iso osa sijaitsee Kehä III:sen sisäpuolella. Mukana on kuitenkin kattavasti osaamista eri puolilta Suomea, ja etenkin itäinen Suomi tarjoaa laaja-alaisesti menestystarinoita eri toimialoilta.

Joensuussa pääkonttoriaan pitävä Arcusys edustaa IT-alan osaamista laatimalla luovia ratkaisuja oppimisen digitalisaatioon. Mantsinen Group puolestaan valmistaa materiaalinkäsittelylaitteita ja tarjoaa logistiikkapalveluita oman Mantsisen mallinsa mukaan. Taidekeskus Salmela palkitsee kävijöitään annoksella kulttuuria Mäntyharjulla. Samoissa maisemisssa Exel Composites keskittyy komposiittituotteiden valmistukseen. Savonlinja huolehtii joukkoliikenneyhteyksistä kattavan kalustonsa turvin niin idässä kuin muuallakin Suomessa. Ouneva Group Tuupovaarassa on erikoistunut muun muassa laadukkaisiin sähkökomponentteihin.

Kaiken kaikkiaan eri ilmansuunnat ovat juhlateoksessa hyvin edustettuina. Mukana on toimijoita Raaseporista Inariin ja Vaasasta Tuupovaaraan.

Takaisin